Spectron High Pressure Safety Stop

Terug

Soms kan het handig zijn om geen overdrukveiligheid te hoeven plaatsen. Toch blijft het noodzakelijk om het secundaire leidingnet goed te beveiligen tegen overdruk. Hiervoor biedt Spectron een veilige en CE0036 gecertificeerde oplossing met de SP300 Safety Stop.
Met deze Spectron High Pressure Safety Stop behoort een overdrukveiligheid in het secundaire net tot het verleden. Hiermee is het dus ook niet noodzakelijk op afgasleidingen aan te leggen om gassen die uit een veiligheid kunnen vrijkomen af te voeren. Hiermee wordt het totale systeem veiliger en vaak voordeliger door de besparing op de installatiekosten.

De Safety Stop is een unieke, gecertificeerde en gepatenteerde veiligheidsvoorziening. De werking is als volgt.

Op de ingang van het reduceerstation, dus direct waar de hogedruk gascilinder is aangesloten, wordt een drukgestuurde klep aangebracht. De uitgaande leiding met de procesdruk van het reduceerstation is verbonden met deze drukgestuurde klep. Mocht vanwege een storing in de drukregelaar de druk in het leidingnet onverhoopt oplopen dan zal, zodra de grenswaarde is bereikt, de pneumatische klep sluiten. Er is dan geen toevoer van gas naar het systeem mogelijk en de druk kan niet verder oplopen.

Geschikt voor primaire drukken tot 300 bar en secundaire drukken van 1,5 tot 100 bar.

Het product heeft een EU toelating conform richtlijn 2014/68/EU.

Spectron High Pressure Safety Stop