Goetze overdrukveiligheden voor waterstof

Terug

De Duitse producent Goetze is onze partner voor veiligheidsventielen. Deze firma heeft meer dan 70 jaar ervaring en produceert jaarlijks meer dan 300.000 veiligheidsventielen. Voor elke plek in het gasdistributiesysteem is er een passende overdrukveiligheid. Er zijn een aantal modellen die voor waterstoftoepassingen zeer goed inzetbaar zijn.

We benoemen er een paar:

Serie 492: Voor extra hoge druk
– voor drukken van 50 tot 630 bar
– draaibare koppeling voor de uitgang mogelijk.

De atmosferische overdrukveiligheden van serie 492 worden gebruikt voor hogedrukcompressoren en procesinstallaties, hogedrukluchtsystemen en ter bescherming van tankinstallaties.
Deze veiligheidsklep heeft een praktisch ontwerp met een (optioneel) draaibare uitloop en een compacte uitvoering. Deze klep kan gasdicht besteld worden.
De serie 492 is inzetbaar tot 630 bar en is daarmee uniek.

Deze overdrukveiligheid is bijzonder geschikt voor waterstof, aangezien de PAI-afdichting een zeer hoog niveau van lekdichtheid garandeert, zelfs na herhaalde openen en sluiten. Dichtheid is: 10-6 mbar l / s (Helium).


Serie 2400 / 2480: breed inzetbaar, ook voor cryogene gassen
– leverbaar in RVS en messing
– voor drukken vanaf 0,2 tot 70 bar 

Cryogene kleppen moeten aan speciale eisen voldoen om een ​​betrouwbare bescherming te bieden, bijvoorbeeld in tanks en vulsystemen voor vloeibare gassen. De serie 2400 veiligheidsklep is gecertificeerd voor zowel dampen en gassen als voor vloeistoffen volgens ISO 4126-1 en ASME Code Sec. VIII Div. 1.
Alle componenten van de klep zijn speciaal gereinigd tijdens het productieproces en dus olie- en vetvrij conform DIN EN 12300. Hierdoor is elk ventiel geschikt en gemarkeerd voor gebruik in systemen met zuurstof. Door het gebruik van hoogwaardig roestvaststaal (1.4404 en 1.4408) is deze veiligheidsklep bijzonder goed bestand tegen extreem lage temperaturen.
Voor gebruik met gassen die in contact komen met voedsel wordt een afdichtingsmateriaal conform FDA regels toegepast. De instelling van de klep is verzegeld waardoor ongeautoriseerde aanpassingen gemakkelijk merkbaar zijn.
Geschikt voor een overdruk van 0,2 bar tot 70 bar met een constant hoog prestatieniveau.


Naast de genoemde modellen zijn er meer veiligheden speciaal voor waterstof. Bekijk de brochure (Engels Duits) voor een volledig overzicht van de Goetze overdrukveiligheden voor waterstoftoepassingen.

Goetze overdrukveiligheden voor waterstof Goetze overdrukveiligheden voor waterstof